Actie in Hamlets Romeo and Juliet

Minor Meaningful Data Design
Ontdek Shakespeare's meesterwerk als nooit tevoren met mijn datavisualisatie van Hamlet's Romeo and Juliet. In dit unieke project heb ik een code geschreven die de tekst van het stuk analyseert en omzet in visuele vormen. Door te focussen op werkwoorden als indicatoren van actie, wordt het verhaal op een innovatieve manier gevisualiseerd.



Eerste concept

De datavisualisatie biedt een boeiende ervaring waarbij elke vorm reageert op de aanwezigheid van actie in de tekst. Als er actie in het verhaal plaatsvindt, vergroot de bijbehorende vorm, waardoor lezers de intensiteit van de plot kunnen waarnemen. In contrast hiermee wordt de vorm kleiner wanneer er minder actie is, waardoor de lezer subtiele nuances in de verhaallijn kan ontdekken.


Tijdens de expositie

Om de vijf meest actieve gebieden te benadrukken, heb ik ze gemarkeerd in een opvallende rode kleur. Dit stelt lezers in staat om snel de pieken van dramatische actie in het verhaal te identificeren en biedt een uniek perspectief op de dynamiek van het klassieke werk.


Actie in het werk

Duik in de wereld van Hamlet's Romeo and Juliet en ontgrendel de verhalende kracht van datavisualisatie. Verken de hoogtepunten, ontdek verborgen patronen en zie de actie van het verhaal tot leven komen in deze innovatieve interpretatie van Shakespeare.


Eindresultaat in frame
Memorymonkeys
Strategisch Herontwerp en Focus op Memoriseren