Digitale Transformatie

Implementatie ERP systeem Odoo bij Textile Center

Als Project Manager heb ik de afgelopen vijf jaar mijn focus gelegd op de succesvolle implementatie van een geheel nieuwe bedrijfssoftware. In mijn rol als projectleider heb ik met succes het agile implementatieproces van het complete Odoo ERP-systeem geleid, in nauwe samenwerking met een externe partner. Dit omvatte cruciale aspecten zoals procesoptimalisatie, verandermanagement en het ontwerpen van een gestroomlijnde datastructuur.

De ERP-implementatie met Odoo was niet alleen een technologische upgrade, maar ook een strategische zet om het bedrijf te transformeren. Ik heb me gericht op het creëren van draagvlak bij medewerkers, wat een sleutelfactor bleek te zijn voor het succes van het project. Door middel van effectief verandermanagement hebben we grote efficiëntieverbeteringen gerealiseerd en het project binnen het vastgestelde budget voltooid.

Een van de uitdagingen die ik aanging, was het testen van specifieke use-cases, waaronder het maken van kostenramingen bij verschillende Warehouse Management Systems (WMS). Bijvoorbeeld, het hanteren van stoffenrollen met verschillende lengtes en de mogelijkheid om afwijkende lengtes soepel te verwerken in het systeem.

Voorheen maakte het bedrijf gebruik van verschillende systemen zoals Magento voor e-commerce, een WMS-systeem voor voorraadbeheer, een Excel-bestand voor productinformatie, en diverse losse apps. Dit leidde tot inefficiëntie, hoge kosten en foutgevoeligheid. De behoefte aan consolidatie en efficiëntie leidde tot het definiëren van een projectdoel: één geïntegreerd systeem voor alle bedrijfsprocessen.

De betrokkenheid van medewerkers was cruciaal voor het succes van het project. Hun inbreng bij belangrijke keuzes zorgde ervoor dat ze het project omarmden, getraind waren en enthousiast waren om met het nieuwe systeem te werken. De resultaten waren opmerkelijk: efficiënter werken, vrijwel geen foutieve leveringen, aanzienlijke tijdwinst op de klantenservice en bij finance, en een gevoel van orde binnen het bedrijf.

Ik ben met name trots op het opgebouwde vertrouwen van de gebruikers in het systeem en hun bereidheid om er actief mee te werken. Het project omvatte de implementatie van diverse Odoo-apps, waaronder Discuss, Calendar, Contacts, Sales, Website, Documents, IoT, Purchase, Helpdesk, Inventory, Manufacturing, Accounting, Barcode, Email Marketing, Events, Live Chat, en Dashboards. Dit uitgebreide scala aan geïntegreerde apps heeft aanzienlijk bijgedragen aan de verbetering van bedrijfsprocessen en de algehele efficiëntie.

Bekijk hier de Success Story


Minderjarige Vluchtelingen
Ervaar de data