Een Onvergetelijke Doorgang

voor Theaterfestival Bouelvard

In het kloppend hart van Den Bosch, tijdens het bruisende Theaterfestival Boulevard, hebben we een onvergetelijke ervaring gecreëerd met ons innovatieve proof of concept. Onze missie was duidelijk: een doorgang creëren waarlangs bezoekers geleid werden van het ene deel van het festival, naar het andere. De uitdaging lag in de vrees dat deze hoek mogelijk onontdekt zou blijven, waardoor een deel van het festival gemist zou worden. Hier kwam onze oplossing om de hoek kijken, letterlijk.




Wanneer de installatie een persoon detecteerde, projecteerde het een "omgekeerde schaduw" van de persoon op een gaatjesmuur. Dit betekent dat het silhouet van de persoon met licht op de muur verscheen, waardoor een soort spiegeleffect ontstond. De bezoeker kon kort interacteren met zijn eigen weerspiegeling, wat een verrassende en amusante ervaring bood.

Na deze korte interactie veranderde het silhouet van de bezoeker in een klein zwevend bolletje zonder dat de bezoeker hier controle over had. Het bolletje bewoog zich naar de kant waar we de bezoeker naartoe wilden leiden. Deze overgang van controle van de bezoeker naar de installatie zorgde ervoor dat de installatie de bezoeker stimuleerde om de hoek om te gaan, nieuwsgierig naar de bestemming van zijn zwevende weerspiegeling.

Door een moment van herkenning om te zetten in sturing in een bepaalde richting, werd een deel van het festival dat anders onontdekt zou blijven, toch bezocht omdat de bezoeker de hoek om liep, op zoek naar zijn eigen reflectie. Deze interactieve installatie bleek een succesvolle manier om bezoekers op een ludieke wijze te betrekken en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat geen enkel festivalgedeelte onopgemerkt bleef.

Actie in Hamlets Romeo and Juliet
Minor Meaningful Data Design